30 september 2023
12:00

Hertzöga BK 2

Lysviks IF - Hertzöga BK 2 4-0

Säsongens sista hemmamatch med vårt bogeyteam Hertzöga på andra planhalvan. Faktum är att Lysvik aldrig slagit nått HBK-lag i div 2 men det problemet löstes med råge idag då vår sjätte raka seger kom in på kontot. Detta innebär att vi nästa helg har saken i egna händer för att kunna säkra en fantastisk tredjeplats i serien.
Vi fick i dagens match en kanonstart då vi första anfallet kunde sätta ettan genom ett av Emelies många lobbmål i karriären.
Det tillkom efter att Nora direkt efter avspark driver fram centralt innan hon lyfter fram en perfekt boll mot framlöpande Emelie som får friläge och behärskat lobbar in bollen över en målis på mellis.
Trots kanonstart eller kanske pga den blev vi lite bekväma o passiva med säkerhetsavstånd i markeringsspelet vilket gjorde att Hbk kunde rulla boll en hel del första 25min. De var också hårsmånen från att kvittera efter 15min när de har en hörna som en spelare helt omarkerad kan nickar o de blir retur som Therese räddar på mållinjen.
De hade även en farlighet till då de lyfte fram en frispark där Elin, försvarare o anfallare kolliderade så bollen blir liggande lös framför fötterna på en av deras spelare men hon lyckades inte få till skottet.
Även om vårt spel haltade inledningsvis så kom vi fram till några lägen som i 17e min när en för dagen i storform Lotta frispelar Emelie centralt men avslutet tas lite tidigt så mv kan plocka ner bollen.
I 22a minuten var vi dock på väg att skriva in tvåan när bollen efter en hörna hamnar hos Hilma lite utanför straffområdet:
Med vänstern curlar hon bollen mot bortre krysset men tyvärr väljer bollen att inte smita in utan istället ramma stolpen.
Under andra halvan av halvleken skärpte vi till vårt spel och tog ett bra grepp om matchen genom bättre närkampspel och fler löpningar i djupet. Genom detta kunde vi hota mer frekvent mot deras mål som i den 33e minuten när Therese lyfter en fin boll ut mot vänster där Emelie löpt sig ren. Hon slår ett lågt inspel som Alina löper in på och vinklar bollen förbi målvakten men tyvärr strax utanför stolpen. Vi hade sen flera löpningar med efterföljande inlägg både från vänster o höger som oroade lite utan att det blev jättefarligt. Farligt blev det dock i 42a minuten när Lotta drog iväg i djupled och får en fin boll av Therese följt av ett inspel mot Linnea som löpt med. Linnea tar emot och kan på volley lugnt lägga in bollen i nät fr ca 7met.
Skönt med ett mål till innan paus för även om man spelmässigt dominerar är en ettmålsledning lite bräckligt.

Vi chockstartar även andra halvlek med ett kanonanfall där bollen går på ett snöre från Alina till Hilma och vidare till Lotta som slår ett härligt hårt inlägg men tyvärr sticker ingen dit huvudet trots att vi ser ut att ha ett par spelare i bra läge.
Vi kan säga direkt att vi höjde spelnivån rakt över i andra halvlek och tror inte de hade nån stor farlighet alls under halvleken vilket vi hade ett antal. I 59e min slås en hö-hörna mot bakre stolpen där Therese kommer perfekt men stöter bollen strax utanför.
Några minuter senare kommer till slut trean när någon lyfter en lång boll mot Linnea som i kamp med två mittbackar efter lite hjälp av att en halkade nyper åt sig bollen. Hon vänder om o drar iväg en snabb överasskande skottlobb från ca 20met och bollen flyger in i en perfekt båge över målvakten.
Trots 3-0 så börjar vi inte bevaka ledningen utan fortsätter vår offensiv på ett bra sätt men sistapasset vill inte sitta perfekt så nått måljubel låter inte höras förrän efter 87min men det målet var värt att vänta på.
Emelie tar en löpning till höger och får bollen långt ner mot kortlinjen där hon vänder upp o lyfter in bollen lite snett innåt bakåt mot Alina. Hon får bollen lite bakom sig men lyckas på halvvolley,15met från mål få till en riktig pärla som borrar in sig i nättaket förbi en maktlös målvakt.
Då vi var offensivglada fick hbk nått läge att slå bollar i djupled men vårt försvar är inte lätta att springa ifrån samtidigt som Elin var på alerten och med sina säkra fötter tog hand om de som kunde hotat.

Sammantaget ännu en riktigt stabil insats av våra tjejer även om vi inte verkade riktigt påkopplade första 25min, om de nu berodde på tidiga ledningsmålet som gjorde oss omedvetet bekväma eller nått annat vet jag inte.
Överlag gjorde alla spelare det de ska göra och vet inte om det var en synvilla men löpviljan offensivt kändes mer påtaglig än tidigare. Som tidgare sagts så måste Lottas insats berömmas då hon stundtals var överallt på planen både offensivt som defensivt. Även Linnea ska ha en extra eloge då hon visade härlig löpvilja under hela sin tid på plan och fick även kröna sin insats med två snygga mål.
Nu får vi hoppas att de inte smyger in nått virus etc utan vi kan ha ordinarie lag i kommande helgs viktiga avslutningsmatch mot Eda där tredjeplatsen i serien står på spel.

Matchfakta: 4-0 (2-0)
Hörnor: 7-2 (3-2)
1-0 30sek Emelie (Nora) Nora lyfter fram en fin boll som friställer Emelie o hon patentlobbar in ettan.
29 min Linnea in Amanda ut
2-0 42min Linnea (Lotta) Linnea får ett fint inspel fr vänster av Lotta och lägger lugnt in bollen på volley fr ca 7met
62min Alva in Nora ut
3-0 63min Linnea (?) Linnea vinner duell me mittbackar vänder om o lobbskjuter in bollen fr 20met.
77min Catrin in Hilma ut
83min Matilda in Lotta ut Tilde in Linnea ut
4-0 87min Alina (Emelie) Emelie snett inåt bakåt till Alina som på halvvolley dunkar in bollen i nättaket fr ca 15met.